Pieter Jan Tolner

Avonturier extraordinaire

2500 km gereden

Na een paar dagen met prima weer maar eens de balans opmaken ! Afgelopen weekend weer lekker gereden en weer nieuwe weggetjes ontdekt. Ben steeds meer de grenzen van mijn kunnen aan het opzoeken en het rijden gaat me steeds beter af. Prachtige weg van Dalfsen naar Lemelerveld gevonden die bijna helemaal een boeren weg is. Paar stukjes moet je gas terug maar de rest is heerlijk rustig en kan je lekker door rijden. Het mooiste van alles is dat het een legale weg is.

 

Op zondag ben ik op verkenning geweest richting Havelte en Uffelte om te kijken of daar paden zijn die legaal te berijden zijn. Dit viel enorm tegen en natuurlijk ook wel logisch omdat je door een natuurgebied heen rijd. Er zijn wel een aantal paden maar die zijn zo druk dat het rijden daar niet echt heel erg veel oplevert. Wel een leuk gesprek gehad met de opzichter daar die mij op stond te wachten. Leuke kerel en hij vond dat ik een mooie machine had. Na daar aantal rondjes gereden te hebben toch maar weer richting huis. Nog even via Staphorst en de paden daar blubber happen ! Ben nog bijna vast komen te zitten in 30 cm dikke zwarte blubber maar met een beetje goede positie op de motor en gas geven toch blijven zitten en eruit gekomen. Wel met enorme klompen blubber aan de motor en op de schoenen maargoed het is het waard !

Het rijden gaat enorm veel beter, de positie op de motor is stuk verbeterd het beheerst driften uitkomend uit een bocht gaat steeds beter. Ook het incasseren van heuvels en hobbels gaat steeds beter. Dit komt natuurlijk ook door de vering maar ook door gewicht verplaatsing en meebewegen zodat je in een soort flow komt. Door die flow kan je steeds makkelijker en met meer snelheid obstakels nemen. De algehele snelheid in het zand word beter. Het enige wat nog beetje met aarzeling gaat is het insturen van een bocht. Het gevoel dat soms het voorwiel beetje slipt geeft nog niet zoveel vertrouwen. Het gaat wel steeds beter maar kan nog veel beter dan dat het nu is. Het wippen van de voorband is ook veel makkelijk met de nieuwe vering zodat een boomstronk ook geen probleem meer is.

 

Next Post

Previous Post

Leave a Reply

© 2020 Pieter Jan Tolner

Theme by Anders Norén