Wat is de Gibraltar rally?

Deze “rally” word elk jaar gehouden en voert de deelnemers van de zwarte zee naar Gibraltar. elk jaar is de route anders en dus ook het aantal kilometers.

 

Waarom?

Toen ik en een vriend vorig jaar een rit aan het maken waren en even aan het pauzeren waren raakten we aan de praat over het maken van reizen. Hij gaat een reis maken richting Mongolië. Dit helemaal alleen en op zijn nieuwe motorfiets. Na wat heen en weer gepraat vertelde ik hem over de rally die ik al een aantal jaren volgde en eigenlijk ook wel eens zou willen doen. Zijn reactie was gelijk waarom doen we dat niet samen.

Alleen zou dit voor mij een te groot risico zijn aangezien ik natuurlijk wel een paar beperkingen heb. Dit is dus echt een perfecte oplossing. Eenmaal thuis ben ik hier over na gaan denken en al gauw kwam ik tot de conclusie dat het meer moest zijn dan een persoonlijke reis. Zo’n reis als dit doe je misschien 1 keer in je leven. Na enige tijd ben ik met het idee gaan spelen om geld op te halen voor onderzoek naar aangeboren hartafwijkingen. Ik heb de hartstichting gebeld  en het aan hen voorgelegd. Ze waren erg enthousiast en vanuit daar is het idee geboren om de reis te gaan maken.

 

Wanneer?

De rally word eens per jaar gehouden en meestal in de 3e week van juni. We hebben gekozen om de rally van 2018 te gaan rijden. Dit omdat we dan genoeg tijd hebben om fondsen te werven en om een redelijke donatie te kunnen doen aan de hartstichting. Ook hebben we tijd nodig om te trainen en om goed voorbereid aan de start te kunnen verschijnen!

 

Waarom de hartstichting?

Ik ben zelf geboren met een tetralogie van Fallot. Dit is een afwijking waarbij het hart een aantal defecten heeft en daarvoor moet je enkele operaties ondergaan. Vaak zijn dit ingrijpende zaken voor jong volwassenen en leven met een hartafwijking kan soms voor veel problemen zorgen. Persoonlijk vind ik dat aangeboren hartafwijkingen een onder geschoven kind zijn. Er is veel onderzoek nodig maar ook ondersteuning voor jong volwassenen met een afwijking. Zelf heb ik ervaren dat de hulp soms tekort schiet en dat je tussen wal en schip kan belanden. Ik wil zowel geld ophalen voor de hartstichting als mede aandacht vragen voor deze groep mensen!

 

De rally!

De rally voert van de zwarte zee en start dus in Bulgarije helemaal naar het westen. De reis eindigt in Gibraltar het zuidelijkste puntje van Europa. Het wedstrijd element is niet echt van belang maar doorrijden is wel leuk natuurlijk. We gaan wel om een beetje vaart er in te houden!

De reis is ongeveer 8000 kilometer lang en voert door een heel aantal landen. Ook zullen we met een boot over de Middellandse zee moeten varen. Het hele circus duurt ongeveer 14 dagen. Hierbij komen nog dagen die we nodig zijn om er te komen en om de motoren weer thuis te krijgen !

Meer informatie over de rally volgt als eenmaal de route en de startplaatsen bekend zijn.

http://www.gibraltarrace.com/

 

Blijf op de hoogte van de vorderingen door op deze pagina te kijken !