Pieter Jan Tolner

Avonturier extraordinaire

Eerste rit van 2017!

 

Afgelopen zaterdag de eerste echte rit gereden van 2017. Het was prima weer en redelijk warm dus ik heb alweer 150 km op de Tenere gezet! Het was de eerste rit met het andere ruitje en de nieuwe voorband. Ik was enorm benieuwd hoe alles aanvoelt en hoe de motor rijd. Ongeveer 50-50 verhard onverhard gereden. Allemaal rond Nieuwleusen en Staphorst. Uiteraard op de paden waar ik ook daadwerkelijk mag rijden! Eerst was het even zoeken omdat ik toch weer 3 maanden niet echt had gereden. Maar de Tenere is gewoon een super fijne motor en bij Zwolle ging het gas er alweer op.

Kwam onderweg een fransman tegen. Hij had een stem zoals Lumiere van belle en het beest, geniaal. Hij reed op een Suzuki 350 crossertje en die kon me maar met moeite bijhouden op het zand. Toch wel een beetje trots dat het rijden steeds beter gaat. Waar ik het afleg is op de hobbelige stukjes omdat mijn vering gewoon prut is. Na afloop was de fransman helemaal verbaast over het feit dat ik zo strak reed op die losse en blubberige grond.

In Nieuwleusen nog even bij Ten Kate geweest en een mooie rugtas gekocht. Hij bevalt nu al erg goed. Het is een rugtas van het merk “Furygan” net even iets steviger als een normale en met een regenhoes die uitvouwbaar is uit de onderkant. Dit is op de motor natuurlijk altijd handig. Ook heb ik omdat mijn jas van Rev’it niet waterdicht is een regenjas gekocht. ik rij nog wel eens in de regen en dan wil je niet afkoelen. De regenjas moet ik nog testen maar wellicht komt die kans zeer snel!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De nieuwe voorband is in een woord geweldig! Op asfalt geeft hij genoeg vertrouwen voor een semi-offroad band en in het zand is hij echt geweldig. Vooral de grip in de bochten is goed. Hij is goed op koers te houden in de blubber en ook het losse zand. Ook het schoon lopen is erg goed. Na een paar meter is de blubber er weer af.

Het ruitje is even wennen. De wind valt me enorm mee, ik had verwacht dat het enorm zou toenemen maar dit blijkt mee te vallen. Het ruitje ziet er ook stukken beter uit en is van zeer hoge kwaliteit. Geen scherpe hoekjes en alles is netjes afgewerkt. Het ruitje is ook licht getint en dat staat wel stoer. Zeker met de koplamp beschermer van Hepco en Becker!

Al met al een geweldig ritje die me weer een boost in zelfvertrouwen geeft en nog weer eens onderstreept hoe geweldig de Tenere eigenlijk is.

Next Post

Previous Post

Leave a Reply

© 2019 Pieter Jan Tolner

Theme by Anders Norén