Pieter Jan Tolner

Avonturier extraordinaire

Rookie ritje!

 

Tenere in het wild

 

Gisteren samen met een vriend een ritje gemaakt. Hij heeft net z’n rijbewijs en dit was zijn eerste echt ritje zonder dat hij achterna gezet werd door de instructeur. Hij reed op een CB500X. Voor meer informatie over zijn motor check, Review Honde CB500X. Het was prachtig weer om te rijden wellicht alweer aan de warme kant maar het was goed te doen. We hebben dezelfde rite gereden als laatst met het andere groepje, de Salland route. Hele mooie route rond Zwolle en dan naar het oosten. Prachtig slingeren en weinig verkeer.

Tank met het Honda logo en de befaamde rode X

Omdat mijn vriend nog erg moet wennen en de weg nog niet zo goed kent ben ik voorop gaan rijden met de Garmin op het stuur voor de route. Eerste stuk heel rustig aan gedaan en hem laten wennen aan het sturen. Het kan best intimiderend zijn om met een nieuwe motor al die bochten goed en vlot te nemen. Gelukkig is de CB500X een makkelijk te rijden motor. In mijn spiegel kon ik zien dat het steeds beter ging en dat het leunen in de bocht en de lijnen steeds mooier werden. Na 1,5 uur hebben we even een colaatje gedaan en even genoten van de zon in Wijhe! Al met al een heerlijk ritje met een hele relaxte rijder. Hopelijk in de toekomst vaker rijden zo. De motoren zijn lekker aan elkaar gewaagt en als de motor eenmaal bekend terrein is dan komen de bochtjes ook beter uit.

Artistiek verantwoord plaatje!

Jammer genoeg zit er nog steeds een rammeltje aan mijn motor, de kentekenplaat rammelt in de houder. Heel erg vervelend maar ik heb zo nog geen oplossing om het op te lossen.  Het stuur zit weer recht en heb de motor nagelopen. Ook heb ik een schuimfilter gekocht voor stof want dat is toch iets beter voor de motor. Verder rijd de motor prima weer en alleen de krasjes herinneren mij aan de schuiver die ik gemaakt heb vorige week. Schouder is gelukkig weer helemaal over en vandaag als het kan dus nog even volle bak trainen in het bos bij Hellendoorn op de zandpaden.  Word vervolgd !

Next Post

Previous Post

Leave a Reply

© 2020 Pieter Jan Tolner

Theme by Anders Norén