Pieter Jan Tolner

Avonturier extraordinaire

vrut vrut vroaar !

Vorige week, midden in mijn vakantie ging mijn einddemper kapot. Door de schokgolven van de ontsteking gaat naar verloop van tijd de uitlaat gewoon kapot. Ik had wel door dat hij minder werd maar nu scheurde de hele eind kap af. Na wat wikken en wegen toch maar een andere besteld. Natuurlijk van zelfde merk omdat die me wel beviel. Via de webshop besteld en vrij snel in huis. Met een goede 5 minuten zat hij al op de motor en heb ik een stukje gereden. Klonk redelijk goed en reed prima. Gisteren een tripje gemaakt naar een kennis van me nadat die er een stukje op had gereden had ik genoeg gehoord hij is echt veelste luid en kan echt niet. Met dit lawaai verstoor ik echt de rust. Dus nu heb ik de originele er maar weer op gezet.  Hij rijd zo prima en het geluid is binnen de perken te houden.

Originele uitlaat er weer op!

Gisteren een ritje gemaakt met Peter en Robert, de bedoeling was een rondje Salland en daarom spraken we af bij Robert. Rond Zwolle zijn enorm veel weggetjes die enorm slingeren en we konden lekker sturen! Er was niet veel verkeer dus we konden lekker doorrijden. Het rijden met de originele uitlaat bevalt enorm goed en daarom laat ik hem ook zo. Nu kan ik ook het bos in zonder overlast. Na ongeveer 1,5 uur gereden te hebben moesten we links een ruw gravel paadje op.  Robert remde af en ik dacht ik ga links lang hem heen en rij wel voorop ik heb immers semi-offroad banden. Ik gaf een beetje gas en daarna is het beetje wazig …. mijn voorwiel glijd op dikke steen weg zo lijkt het en ik dreig over de motor te gaan. In een reflex vang ik dat op maar ik overcorrigeerd en beland op mijn linkerzij. 1e keer dat ik me ook echt zeer doe op die klote stenen.

Linker kap is kapot

En ik zit er alweer op!

Motor rechtop gezet…. natuurlijk schade verdorie…. linker spiegel naar de klote en mijn linker handkap is los, ook de linker kap bij de tank is totaal gesloopt. Zelf heb ik beetje last van mijn schouder maar verder prima. Daar gaat mijn ego! Al met al natuurlijk wel leerzaam het zat er ook wel aan te komen. Ik rij ontzettend veel kilometers dus er kan natuurlijk wel eens iets gebeuren. Het meeste baal ik van de motor, het kost weer geld om hem te maken.

weer een bewogen weekje ! Op naar weer mooie ritjes en lekker crossen in het bos ! Eerst wel even onderdelen bestellen!

De mooiste avonturen maak je met vrienden!

Next Post

Previous Post

Leave a Reply

© 2020 Pieter Jan Tolner

Theme by Anders Norén