Wie ben ik?

 

Hey, leuk dat je op mijn site kijkt !joep en baas

Mijn naam is Pieter-Jan Tolner. Momenteel woon ik in Kampen ongeveer in het midden van het land. Mijn “avontuur” begon op 7 december 1985 in het ziekenhuis te kampen. Niet alles liep op rolletjes de eerste paar jaren. Na een jaar kwamen ze er achter dat ik een probleempje had met het hart. Na een heel voor traject ben ik geopereerd en ging het tot mijn 16de eigenlijk heel erg goed. Na mijn 16de kreeg ik ritmestoornissen en begonnen de problemen. Ik heb met hulp van mijn opa de eerste gemotoriseerde fiets gekocht. Helemaal uit het hoge land in noord Groningen een blinkende rode Kreidler RMC-S. Hier heb ik ontzettend veel kilometers op gereden. Pas op mijn 22ste heb ik hem verkocht en heb er nog aan verdient ook.

Tot mijn 20ste heb ik in IJsselmuiden gewoond met veel plezier en nu woon ik alweer 11 jaar in Kampen. Sinds 2 jaar woon ik samen met Esther met wie ik alweer 10 jaar een relatie heb! Ook heb ik een hondje genaamd Joep. Joep is een Welsh Corgie Pembroke. Ontzettende schat en actief beestje! Ik vind heel veel dingen leuk en ben altijd wel met iets bezig.

Motorrijden

Toen ik op het ziekenhuis bed lag in Groningen zei ik tegen paps dat als ik beter was ik mijn motorrijbewijs ging halen. Na een jaar revalidatie ben ik begonnen in Genemuiden en heb ik na ongeveer 25 lessen mijn papiertje gehaald. De mazzel die ik had was dat ik gelijk op alle motoren mocht rijden! Toen kwam de zoektocht  om een geschikt apparaat te vinden om het land onveilig mee te maken. Mijn oog viel op een Harley Davidson Ironhead. Achteraf een slechte keuze. Het ding was zo lek als een zeef en stuurde als een krant , maar wat een ongelofelijk mooie machine! Deze heb ik na 1 seizoen waarin ik bijna niet reed omdat hij altijd kapot was verkocht. Toen kreeg ik de kans van mijn leven en heb een Nightster gekocht, ook van Harley. Heb heel veel plezier gehad van deze motorfiets. Toen kreeg ik op gegeven moment last van de handen en van de knieën. Eerst dacht ik dat ik spierpijn had maar toen ik niet meer kon staan en niet meer pijnvrij kon lopen bleek dat ik echt een geluksvogel ben! Ik had ook nog reuma. Gelukkig is dit goed te behandelen maar het rijden op de Harley wou voor geen meter meer. De zitpositie is totaal verkeerd en ik kreeg na een uur overal last van. Na een hoop wikken en wegen toch de harley weg gedaan en mijn oog laten vallen op een Yamaha Tenere een van de beste beslissingen ooit! Eerst gewoon gekocht om mee te touren maar doordat ik een collega Tenere rijder tegenkwam bij de tenere club gekomen. Op 7 februari 2016 mijn eerste offroad ervaring opgedaan en ik was verkocht! Wat is dat mooi! Ik kan niet wachten om veel avonturen te beleven op de Tenere !